Ordrar kan mailas in direkt till:

order@slipcentralen.se

Glöm ej ange namn, adress och mobilnummer.

Vid frågor angånde våra slipmaskiner och tillbehör till dessa, hör av er till Daniel Widlund

daniel@slipcentralen.se
__________________________

Tillbehör till Håkansson-Slipen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkt: Motorstyrning/Frekvensomvandlare

 

Beskrivning: Detta är en hastighetsstyrning till mina slipmaskiner. Den är byggd för att klara 0,75kw motor, vilket är standard för maskinen i dag och har nog alltid varit det tror jag. Det du behöver göra är att bygla om motorn där kablarna ska skruvas fast ovanpå motorn. Ring mig för hjälp eller kolla med någon som kan el i din närhet. Tänk på att det är starkström och får endast ändras av en person med "nödig kännedom", som det så fint står i elboken. Har du en-fas motor idag så måste du även köpa en tre-fas motor också. (se längre ner på denna sida)

 


Pris: 3500,00 kr inklusive moms

 


Produkt: Konturdel


Beskrivning: Med detta suveräna tillbehör så blir det mycket enkelt att ta ur för ett finger eller en bra tumme på ryggen av bladet. En konturgaffel levereras alltid med en kontur. Konturer finns i storlekarna 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50mm i diameter. Välj en som du vill ha som din första konturrulle. Välj till extra konturer vart efter behovet uppstår.

 

Konturgaffel + första konturrullen

Pris: 1600,00 kr inklusive moms

 

Extra konturrulle

Pris: 300,00 kr inklusive moms

 

 

 

 

 


Produkt: Plandel, standard

 

Beskrivning: En plandel är ett alternativ att välja på som slipyta när du köper en maskin, ett 300mm kontakthjul (se nedan) är det andra alternativet. Plandelen behöver nog ingen ingående beskrivning! Självklart mycket bra att få saker rakt på. Mycket enkel att vinkla om du inte vill ha den 90 grader rakt upp. Ger väldigt mycket "slack" att slipa på om det önskas. Är din gamla plandel slut? Kanske går att renovera till ett bra pris, fråga kostar inget! Standard längden på den plana delen är 160mm. Nu efter Ludvika så finns även en längre plandel med 225mm plan yta. Detta är det absoluta max som denna maskinen klarar av.  


Pris 160mm: 2500,00 kr inklusive moms

 

Pris 225mm: 2800,00 kr inklusive moms

 


Produkt: Kontakthjul

 

Material: Aluminium-Gummi, 60shore

Beskrivning: Ett 300mm kontakthjul leverars som ett alternativ då du ska köpa maskinen. Slätt eller räfflat väljer du själv. Räfflat är dock det absolut vanligast! Konakthjul finns från 100mm upp till 450mm. Denna maskin klarar dock max 350mm.

Samtliga hjul levereras med kullager och slipad rostfri axel. Axeln är shimsad för maximal precision och stabilitet. Jag håller på att bygga upp ett lager med olika kontakthjul, sortimentet blir större och större hela tiden. Ring gärna och fråga om du undrar över något speciellt eller en viss storlek.

 

 

300mm kontakthjul, räfflat eller slätt.

Pris: 3000,00 kr inklusive moms

 

Pris på övriga kontakthjul är 100kr/cm i diameter. Ett 100mm hjul kostar 1000kr, ett 200mm hjul kostar 2000kr osv....
Hjulen finns i storleken 100, 125, 150, 200, 250, 300, 350mm släta hjul eller räfflade.
Utöver dessa finns 400mm och 450mm hjul, dessa passar dock inte Håkanssonslipen.

Produkt: Drivhjul

 

Beskrivning: Som standard levereras alla slipmaskiner med ett 180mm drivhjul. Börjar det bli sliten av någon anledning så är det et sådant hjul du ska beställa. Vill du att bandet ska gå långsammare men vill inte lägga pengar på en motorstyrning så kan du köpa det mindre hjulet på 110mm för att minska hastigheten med ca 40%. Detta gäller även om du har en en-fas maskin som inte går att variera hastigheten med en motorstyrning.

 

Drivhjul 180mm

Pris: 750,00 kr inklusive moms

 

Drivhjul 110mm

Pris: 650,00 kr inklusive moms


Produkt: Tre-fas motor

 

Beskrivning: Detta är samma motor som jag sätter på maskinen som standard. Har du en gammal maskin och behöver fräscha upp den med en ny motor så är det denna du ska ha. Äger du en maskin med en en-fas motor och har tänkt att köpa en motorstyrning för att kunna reglera hastigheten så måste du även byta motor till denna.

 


Pris: 1000,00 kr inklusive moms

 


Produkt: En-fas motor

 

Beskrivning: Har du inte tillgång till 3-fas hemma i verkstaden så finns det två stycken en-fas alternitiv. Detta är samma motor som jag sätter på maskinen som standard men i en-fas utförande. De gånger du som kund begär ett en-fas alternativ. Vill du ha ett lite starkare en-fas alternativ så finns det även en 1,1kw motor. Teoretiskt så är en tre-fas motor 0,75kw lika stark som en en-fas motor 0,75kw, vilket verkar lågiskt. MEN en del hävdar att 0,75kw tre-fas motsvarar 1,1kw i en-fas motor för att få samma kraft. Jag märker ingen skillnad men här två alternativ i alla fall, du väljer själv. Att tänka på är att det är bandet som ska jobba och inte motorn. Trycker du som en tok sliter du både band och motor, lätta på trycker och spara band och då även pengar. Om du någon gång tänkt att köpa till en motorstyrning för att kunna styra hastigheten på din maskin, så MÅSTE du även köpa en ny tre-fas motor. En-fas motorer går INTE att använda med motorstyrning.

 

 

En-fas motor 0,75 kw

Pris: 1300,00 kr inklusive moms

 

En-fas motor 1,1 kw

Pris: 1500,00 kr inklusive moms